Thuis / Uncategorized / Het wie en waarom van FrijDuurzaam.nl

Het wie en waarom van FrijDuurzaam.nl

Mijn naam is Marco Frijmann, 38 jaren jong, al die jaren woonachtig in Zoetermeer en sinds 2008 op de Snoeksloot.
Van beroep ben ik Functioneelbeheerder bij de overheid en beheer/verbeter ik verschillende ICT systemen/processen. Als hobby’s heb ik duurzaamheid, alles wat met programmeren en “hardware” te maken heeft. Of het nu gaat om het bouwen van een Arduino opstelling, een dak na-isoleren, een schutting of een binnendeur met kozijn plaatsen, het mag geen probleem zijn.

Sinds oktober 2018 ben ik lid van DEZo(Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer”). Daarnaast ben ik als vrijwilliger aangesloten bij het buurtteam Sloot wat valt onder het project “Seghwaert Maakt Vaart“. Het doel van dit project is om de wijk Seghwaert te verduurzamen.

Al tijden had ik het idee om een soort van Blog te starten. April 2015 is het domein FrijDuurzaam.nl geregistreerd en daarmee was de eerste stap voor deze blog gezet. In de jaren daarna is deze blog gegroeid naar wat het nu is.

Begin 2008 starten ik, vanuit een huurappartement, mijn zoektocht naar een koopwoning in Zoetermeer. In mei 2008 brachten wij ons eerste bezoek aan het huis en 1 augustus 2008 was de overdracht. Het grootste pluspunt aan het huis; de 18 meter diepe achtertuin! De huizenprijzen waren relatief hoog en later dat jaar zou de kredietcrisis uitbreken.

De koop van de woning was één, erin gaan wonen was twee. De woning is uit 1983, was qua inrichting/onderhoud erg gedateerd en dat bood kansen.

Wij hebben er uiteindelijk 7 jaar over gedaan om het huis #vangaslos te maken, Augustus 2008 kregen wij de sleutel en Maart 2015 draaide de warmtepomp en half September 2015 is de gaskraan door Stedin gratis afgesloten.

Oost zonnepanelen 10 x 255Wp
Oost zonnepanelen 10 x 255Wp
West zonnepanelen 18 x 195Wp
Oost zonnepanelen 18 x 195Wp, Oost+West=6060Wp
Sanden AquaECO2 Max CO2 warmtepomp
Sanden AquaECO2 Max CO2 warmtepomp
Tweedehands Inductiekookplaat
Tweedehands Inductiekookplaat
Gaskraan gratis door Stedin afgesloten
Gaskraan gratis door Stedin afgesloten

Een huis #vangaslos is één, belangrijker is;
Is het huis van FrijDuurzaam.nl Nul Op de Meter #NOM?

Over Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.